Kilpisjärvi, 2018

Olen 35-vuotias helsinkiläinen hathajoogaopettaja. Olen harjoitellut Vanda Scaravellin inspiroimaa hathajoogaa opettajani Meri Mortin ohjauksessa vuodesta 2010. Vuonna 2018 suoritin 250 tunnin opettajakoulutuksen Joogakoulu Shantissa, Merin ja Kylli Kukkin ohjauksessa. 

Joogamatolle minut aikanaan sai salitreeneistä ja juoksemisesta jäykistyneet lihakset. Vuosien vieriessä, joogasta on kuitenkin tullut minulle tapa elää. Erityisesti vuonna 2014, jolloin välilevynpullistuma pysäytti nyrkkeilyn, juoksemisen ja tenniksen harrastamisen, tukeuduin syvemmin joogaan. Puolen vuoden liikuntakiellon jälkeen aloitin selän kuntouttamisen lempeällä asanaharjoittelulla ja nykyisin selkäni voi kuten ennen prolapsia.

Omien kokemusteni vuoksi olen erityisen kiinnostunut selän hyvinvoinnista. Lähestyn asanaharjoittelua rauhallisesti, tutkien ja kokeillen. Hengitys ohjaa liikettä ja liike lähtee selkärangasta. Tunneilleni tuon harjoitukseen johdattavia tai siihen liittyviä ajatelmia klassisista joogateksteistä ja hindulaisesta filosofiasta – saatanpa joskus lausua teemaan sopivan runonkin.

Palautetta ohjauksestani syksyn 2018 kurssilaisilta:
”Henri oli ohjaajana erittäin hyvä. Hän osasi hyvin rauhallisesti ja selkeästi selittää liikkeet. Lisäksi hän osasi hyvin ottaa huomioon osallistujien vireystilan.”

”Henri oli mukavan rauhallinen ja ohjasi myös mielen maisemaan kivalla tavalla. Lisäksi tuntien alustukset olivat mukavia.”

@henrinstagram
@henriyogahelsinki